چرا هر مدیر عاملی به کوچ نیاز دارد ؟
با قدرت به اریک اشمیت ۱ گفت: “تو به یک کوچ۲ نیاز داری.”
اولین جملهای که اریک گفت این بود: ” من به کوچ احتیاج ندارم “. سپس جمله خودش را کامل کرد: “من یک مدیر عامل نمونه هستم، چرا به یک کوچ احتیاج داشته باشم؟ مگر من مشکلی دارم؟”
همکارش که صحبتهای اریک را شنید با تاکید بیشتری گفت: “نه اریک، نه؛ شما به یک کوچ احتیاج داری، همه به یک کوچ احتیاج دارند”.
بعدها، وقتی اریک با کوچ خودش بیل کمپل۳ شروع به همکاری کرد، نظرش این بود که “هر ورزشکار مشهوری، هر مجری مشهوری، کوچی دارد که رفتارهای او را مشاهده میکند و میپرسد: «آیا این دقیقا همان کاری است که میخواهی انجام بدهی؟»”
هر فرد موفقی کوچی دارد که به او دیدگاههای جدید میدهد، کمک میکند از بیرون خودش را نگاه کند و ببیند.به نظر من کوچ واقعا کمک میکند.
در ادامه ، دو دلیل را تشریح میکنیم که چرا هر مدیر عاملی به کوچ نیاز دارد؟
۱٫هنر دیدن جنگل از میان درختان
زمانیکه مسائل یا امور، خوب پیش میروند، نقاط کور چندان واضح نیستند. برای مدیرانعامل، نگاه سختگیرانه به داخل خیلی راحت است، به خصوص زمانیکه در کارشان بسیار موفق هستند. اما این نقاط کور زمانی میتوانند ویرانگر باشند که عملکرد در جهتی دیگر حرکت میکند. دلیل این اتفاق از دست دادن تصویر بزرگتر است، شما قادر به دیدن کل جنگل از داخل درختان نیستید، برای کسب هنر دیدن جنگل از میان درختان، شما به همراهی یک کوچ نیاز دارید.
ماموریت: نقاط کوری را لیست کنید که اگر دیده بودید، کسبوکار شما رشد و ثروت بیشتری داشت.
هشدار: اگر نتوانستید چنین لیستی تهیه کنید، دلیل آن، نداشتن نقاط کور نیست، شما قادر به دیدن نیستید و کسب و کار شما از نعمتهای فراوان بی نصیب مانده است.
راهکار: کوچینگ به شما کمک میکند در هلیکوپتر لوکس خودتان بشینید و کل جنگل را تماشا کنید، میانبرها را پیدا کنید و منابع بکری را که به رایگان در اختیار دارید، مشاهده کنید.
۲٫ هدیه هیئتمدیره به مدیرعامل ؛ کوچ مدیرعامل
صرفا نامهای که از طرف هیئت مدیره، روی میز شماست و به عنوان مدیرعامل مسئولیت تصمیمگیری را به شما هدیه دادهاند، دلیل کافی است که شما باید در کنار خود ، کوچ داشته باشید. بیشتر تصمیمهای شما، عامل خوشحالی یا ناراحتی عدهای در سازمان است. اگر شما ، این اختلافات درون سازمانی راحل نکنید، این مسئله میتواند کل سازمان را تعطیل کند.پیامد این مسئله این است که تصمیمات اتخاذ نمیشوند ، مشکلات بدتر میشوند و موجب ایجاد اثر دومینویی از رفتارهای غیر مولد در سازمان میشوند. درنتیجه ، بر کارهای دیگر سازمان تاثیر سوء میگذارند.
ماموریت: شناسایی کنید در چه شرایطی این چنین رفتار کردید و در کاهش بهرهوری سازمان تاثیر گذاشتهاید؟
هشدار: اگر شناسایی نکنید که درگذشته چه عاملهایی باعث این اتفاق بوده در آینده نیز نمیتوانید آنها را ببینید و یا جلوگیری کنید.
راهکار: یک کوچ به شما کمک میکند تمام باورها و دیدگاههای خودتان را شناسایی کنید و در شرایط متفاوت بتوانید تصمیمهایی قدرتمند بگیرید.
برای آموزش مدیرعاملی ، و شرکت در دوره جامع مدیرعاملی با ما تماس بگیرید.
درباره مطالب زیر در وبسایت ما بیشتر بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید